Кореспондент «Вголосу» завітала на Галицький ринок та розпитала у продавців та покупців про справжні ціни на квітковий товар. 

Дорогою на ринок зустрічаю продавців із гелевими кульками. Одна сьогодні коштує 50 грн. Сьогодні, на свято 8 березня, продають навіть кульки у вигляді сердець, які були актуальними ще на День Валентина. Ціна однієї – 30 грн. «Для вас за 25», кричить навздогін мені хлопець-продавець.

Потрапивши на Галицький ринок, гублюсь у різноманітті квітів та пропозицій продавців. Тюльпани тут можна придбати по 20 грн, нарциси – по 10 грн. Торгівля просто процвітає. І все це під пильним оком «Муніципальної варти».

«Тих бабульок розганяти треба!» – обурюється хлопець К., який на 8 березня, втім, своїй дівчині квітів не купує. Обурюється небезпідставно. Каже: «Ціни на квіти на базарчиках у цей день зросли удвічі. Якщо вазон у звичайний день коштував 100 грн, то сьогодні купив за 150 грн. А тюльпани вже по 20 грн».Його колега П., який теж поспішає до своєї коханої, додає: «На фірмах, до речі, які займаються оформленням та доставкою квітів, такого суттєвого зростання цін немає. Навпаки – можуть бути і знижки.

Повз нас пробігає ще один хлопчина із букетом тюльпанів. Питаю його про ціни. «За цей букет, у якому 7 квіток, віддав 160 грн! А у звичайний день купую дівчині великий букет за 150 грн».

Не менші ціни сьогодні і на троянди. Ці квіти також дорожчають щонайменше вдвічі. Пан М. купив дружині великий букет троянд. Зізнається: за одну квітну віддав 65 грн. «Хоча пропонували в інтернеті сьогодні доставити по 30 грн за штуку», – каже він.  

До слова, на одному із львівських сайтів, до речі, ціни та троянди пропонують такі:

Зважаючи на те, що на ринку букет можна купити по 100-200 грн, у кіоску поряд, де теж неабиякий ажіотаж, ціни трохи відрізняються. Хоча вибір квітів тут більший, проте ціни на букети теж суттєво вищі.

До прикладу, цей букет коштує 1000 грн.

До слова, самі ж продавці неохоче зізнаються, у скільки разів зростає попит на квіткову продукцію на 8 березня. Кажуть: продають у цей день зазвичай удвічі більше. Проте, зважаючи на побачений ажіотаж, цю кількість, напевно, варто збільшити як мінімум у кілька разів.   

 

Марія Волошин, «Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ