Спілка підприємців та роботодавців висунула пропозицію МЗС Польщі, щоб для отримання карти поляка не було необхідним знання польської мови.

Про це інформує Польське радіо.

Метою пропозиції спілки є заохочення закликати до Польщі громадян інших держав. які мають польське походження. Для прикладу. візьмемо Бразилію. В цій країні проживає від півтора до трьох мільйонів осіб, у яких є польське коріння.

Марек Маковський з Департаменту співпраці з Полонією та поляками за кордоном у польському МЗС помітив. що для цієї справи потрібен компроміс: «Ми свідомі, що в Бразилії понад 90 відсотків Полонії вже не володіє польською мовою усно, а майже 100 відсотків – письмово. Я думаю, необхідно шукати компромісу, пропонуючи, щоб особи, які в майбутньому клопотатимуться про Карту поляка, і не знають польської мови, обов’язково пройшли принаймні кількамісячний курс польської мови на основному рівні, які в Бразилії є»

Представник МЗС також додав, що такі курси потрібно лише сертифікувати. За його словами, в Бразилії. як і в Аргентині, має діяти бюро Польського агентства інвестицій і торгівлі.

Додамо, що Польща висловила Україні ноту протесту, бо “українці не мають права вважати, що їх вбивали поляки “.

ІА "Вголос": НОВИНИ