З 1 вересня у місті традиційно стартує новий навчальний рік. Як львівські школярі та студенти зустрічали черговий День знань в умовах пандемії - у матеріалі ІА «Вголос».

Епідемія коронавірусу продовжує вносити корективи у наше життя, тож цьогоріч школярі та студенти знову зустрічають День знань з незначними обмеженнями.

У більшості львівських шкіл замість традиційної «лінійки» за рекомендацією міської влади провели альтернативні заходи у вигляді зустрічей першокласників та різноманітних екскурсій. 

Заклади спеціалізованої середньої освіти з професійним військовим спрямуванням та вищі навчальні заклади також привітали нових студентів із Днем знань. 

Львівський державний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут

Урочистості з нагоди початку нового навчального року відбулись на плацу Львівського державного ліцею імені Героїв Крут.

Цьогоріч ліцей відчинив свої двері ще для 220 юнаків, які тепер теж гордо носитимуть шеврони крутянців. 

Фото: прес-служба ЛМР

Львівський національний університет імені Івана Франка

Урочиста академія з нагоди Дня знань традиційно відбулась у Франковому виші. Цьогоріч заходи перенесли з площі біля пам’ятника Іванові Франкові у приміщення Актової зали Університету.

У стінах вищого навчального закладу зібралися представники першокурсників та члени Вченої ради Університету.

До слова, у 2021 році студентами Львівського національного університету імені Івана Франка стало ще близько 5300 хлопців та дівчат. 

Фото: прес-служба ЛМР

Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені Степана Ґжицького

Урочиста академія відбулася й у майбутніх ветеринарів. З початком нового етапу життя першокурсників привітали на площі перед головним корпусом університету.  

Фото: ЛНУВМБ імені. С. З. Гжицького. 

Цьогоріч заклад відчинив свої двері для 920-ти студентів. 

Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького

А ось медичний університет вже другий рік поспіль відмовляється від традиційних урочистостей з нагоди посвяти в студенти. Натомість, на сайті вищого навчального закладу опублікували відеопривітання. 

Львівська національна академія мистецтв

Посвята в студенти відбулася й у ЛНАМ.  На площі перед академією першокурсникам зачитали святкову промову. У вищому навчальному закладі тепер отримуватимуть нові знання ще 400 майбутніх митців та мистецтвознавців. 

Фото: прес-служба ЛМР

Львівський торговельно-економічний університет

Початок нового навчального року відзначили й у Львівському торговельно-економічному університеті. 

Цього року до вищого навчального закладу вступило ще 600 першокурсників. 

Фото: прес-служба ЛМР

А ось у Національному університеті «Львівська політехніка» посвячення першокурсників у студенти відбулося ще 30 серпня. 

Додамо, цього навчального року школярі навчатимуться у класах (за винятком деяких шкіл, у яких буде змішаний формат навчання), оскільки Львівщина перебуває у «зеленій» карантинній зоні.
 
Як і минулоріч, у школах діятимуть протиепідемічні правила безпеки. Зокрема, уроки для школярів стартуватимуть у різний час, а входи до шкіл будуть завжди відчинені. Крім цього, всі школи будуть оснащені дезінфекторами, а на перервах контролюватимуть, аби учні дотримувались маскового режиму.  
 
Як повідомила начальниця управління освіти Львівської міської ради Зоряна Довганик, ситуація може змінитися, у випадку, якщо 50% учнів класу/школи будуть перебувати на самоізоляції або ж, якщо у Львові посилять карантин. Тоді класи чи школи повністю переведуть на дистанційне навчання. 
 
Стосовно університетів: тут освітній процес відбуватиметься у змішаному форматі (дистанційно+очно) та із дотриманням усіх протиепідемічних норм. 

ІА "Вголос": НОВИНИ