Вже невдовзі у Євросоюзі збираються погодити додаткові 500 мільйонів євро на військову допомогу Україні.

Джерела видання Deutsche Welle у ЄС розповіли, коли очікувати рішення ЄС про виділення ще 500 мільйонів євро для ЗСУ. Про це кореспонденту DW заявили два високопосадових джерела у структурах ЄС.

Міністри закордонних справ і оборони країн ЄС обговорять це на засіданні 21 березня, але остаточного погодження у цей день не слід очікувати. Проблема у Німеччині, якій  додаткові видатки погоджує ще Бундестаг. А у парламенті ФРН розгляд цього питання заплановано на середу, 23 березня. Також для затвердження додаткових 500 мільйонів євро у ЄС потрібна згода всіх 27 держав-членів.

«Ми очікуємо, що держави-члени ЄС цілковито визнають важливість продовження надання військової допомоги Україні. Ми очікуємо, що Рада ЄС дуже скоро погодить пропозицію верховного представника ЄС із зовнішньої та безпекової політики», - заявив високопосадовець ЄС, маючи на увазі пропозицію, зроблену Жозепом Боррелем на неформальному саміті Євросоюзу у Версалі

 

«Жодна держава-член ЄС не ставить під сумнів потребу продовження військових поставок Україні. Щодо цього є цілковита політична єдність», - підтвердив другий високопосадовець Євросоюзу.

ІА «Вголос» пише також про наступне:

Великобританія надасть Україні нову військову допомогу, - Джонсон

ІА "Вголос": НОВИНИ