Колегія суддів Оболонського районного суду Києва припинила виступ у судових дебатах адвоката обвинуваченого у державній зраді екс-президента України Віктора Януковича Олександра Байдика та заявила про завершення стадії судових дебатів. Про це на сьогоднішньому засіданні заявив головуючий у процесі суддя Владислав Дев’ятко, передає кореспондент УНН.

«З урахуванням статей Кримінально-процесуального кодексу України, з урахування статті 6 Конвенції з прав людини та основоположних свобод, беручи до уваги, що промова Байдика спрямована на повтори, виходить за межі кримінального провадження, суд вважає за необхідне зупинити промову захисника Байдика. Беручи до уваги, що захисники, Сердюк, Федоренко, Біленко та Фазикош, яких суд не усував від участі у судовому засіданні, не з'явилися у судове засідання, а суд не замінював їх іншими захисниками, судові промови учасників судових дебатів закінчені», — сказав Дев’ятко.

Він запропонував сторонам перейти до стадії реплік, але прокурори відмовилися.

«Сторона обвинувачення не бажає виступати у репліках і відмовляється від реплік. Ми все сказали у судовому засіданні і вважаємо вину обвинуваченого доведеною», — сказав прокурор Руслан Кравченко.

Читайте також: адвокат Януковича просить суд відновити слідство та допитати ще свідків.

Враховуючи такий перебіг подій, суд оголосив, що стадія реплік завершена.

Сторона захисту не погодилася з таким перебігом подій.

"Суд порадившись на місці оголосив, враховуючи, що стадія реплік не настала, ухвалив: оголосити судові дебати закінченими. Обговорити питання останнього слова", — сказав суддя.

Нагадаємо, що адвокат Байдик виступає у судових дебатах, починаючи з 13 вересня. Загальна тривалість його промови вже налічує кілька десятків годин.

ІА "Вголос": НОВИНИ