У заяві наголошується, згідно з постановою Кабміну, з 1 листопада 2016 року не проводится прийняття документів для оформлення паспорта громадянина України, що не містить безконтактного електронного носія.

У той же час віряни УПЦ МП «висловлюють небажання отримувати паспорт у формі картки, що містить безконтактний електронний носій, за своїми релігійними переконаннями».

УПЦ МП «вважає неприпустимими будь-які форми примусу громадян до використання електронних ідентифікаторів, автоматизованих засобів збору, обробки та обліку персональних даних, оскільки це призводить до порушення основних прав людини».

У церкві також вважають, що «відсутні будь-які гарантії, що електронна система контролю над людиною не буде використовуватися для впливу на людину з метою її духовного, політичного чи економічного маніпулювання».

«Підтримуючи волевиявлення багатомільйонної пастви Української православної церкви, звертаємось до вас з проханням відновити можливість отримання паспорта громадянина України, що не містить безконтактного електронного носія, та забезпечити альтернативу при прийнятті будь-яких ідентифікаторів, що передбачають можливість вибору традиційних методів посвідчення особи», – йдеться у зверненні.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ