Про це повідомили у прес-службі Закарпатської ОДА.

Перший камінь у фундамент об′єкту заклали голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, мер міста Ужгород Богдан Андріїв, військовий комісар Ужгородського ОМВК Микола Журавльов, представники товариств і об’єднань людей із особливими потребами, громадські активісти.

Хостел для інвалідів, спортзал, масажні та інші реабілітаційні кабінети вже за три роки мають з′явитися на місці колишньої котельні по вулиці Тихого у центральній частині Ужгорода. Передбачено реконструкцію складу під котельню та благоустрій території. Спортивно-реабілітаційний центр дасть змогу забезпечити належні умови для занять спортом людей з обмеженими фізичними можливостями та інвалідів-учасників АТО. Тут облаштують майданчики для занять волейболом, баскетболом, настільним тенісом, пауерліфтингом, фехтуванням тощо.

На будівництво обіцяли виділити півмільйона гривень з обласного бюджету, 2 мільйони гривень з міського бюджету Ужгорода та мільйон з Державного фонду регіонального розвитку. За ці кошти виконають першочергові роботи – відремонтують покрівлю, змонтують водовідвід, частково закриють контури стін тощо.

Будівництво об’єкту ініціював Закарпатський обласний осередок Української федерації спорту інвалідів з ураженням опорно-рухового апарату. Члени організації під час встановлення наріжного каменю заклали «капсулу часу» для майбутніх поколінь з побажаннями для нащадків.

ІА "Вголос": НОВИНИ