Про це інформує прес-служба НАБУ.

Антикорупціонери наголошують, що заяви нардепа про «незаконність дій НАБУ» чи брак інформування про заплановані слідчі чи процесуальні дії, є неправдивими.

Як відомо, 21 липня Солом’янський районний суд визначив підозрюваному Полякову запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 304 тисячі гривень з обов'язком носіння електронного засобу контролю. Народний депутат заставу вніс, однак виконувати рішення в частині носіння електронного браслету публічно відмовився. 1 серпня стало відомо, що САП звернулася до суду з клопотанням про стягнення з народного депутата призначеної йому застави (304 тис. грн) до бюджету держави. Підставою для цього стало те, що Максим Поляков не виконав умови судового рішення щодо запобіжного заходу, зокрема, відмовився носити електронний браслет і здати паспорти.

19 червня детективи НАБУ та САП затримали 7 осіб, причетних до вимагання та одержання неправомірної вигоди за сприяння іноземній компанії в здійсненні видобутку бурштину в Україні. За версією слідства, злочин вчинено за участі народних депутатів України. Наразі встановлена ймовірна причетність двох народних обранців – Максима Полякова та Борислава Розенблата. Ця операція відбувалась у співпраці з Федеральним бюро розслідувань (США) за участі спецагента НАБУ під прикриттям.

Слідство встановило щонайменше п’ять епізодів злочинної діяльності, унаслідок якої затримані особи, які, діючи в інтересах вказаних народних депутатів, отримали від представника іноземної компанії неправомірну вигоду на загальну суму понад 300 тис. дол. США. Ці кошти було використано для підготовки законопроектів, незаконного впливу на посадових осіб Держгеокадастру, Держлісагентства, Держгеонадр України, органів місцевого самоврядування, суду та прокуратури з метою безперешкодного ухвалення рішень на користь зазначеної іноземної компанії.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ