Інуїти вважають, що таємничі сигнали розігнали мешканців моря, промисел яких дає цим людям заробіток, пише Gogetnews.

Вперше дивні звуки інуїти почули минулого літа. Рибалки стверджують, що вони дратують їх, породжують почуття дискомфорту і тривоги. Звук відчутно у протоці Ф'юрі-енд-Хекла, яка відділяє острів Баффінова Земля від півострова Мелвілл материкової частини Канади.

Представники влади, які побували в зоні аномального звуку на прохання інуїтів, визнали, що там стало набагато менше тварин. Разом з тим, більше не помітно китів, які мігрували через протоку, на берегах не видно котиків і тюленів, які завжди проживали у цих місцях в достатку.

Хтось звинувачує в тому, що відбувається, видобувну компанію, розташовану неподалік.

Відомо, що її представники проводили тут підводну розвідку за допомогою сонарів, проте керівництво компанії запевняє, що давно вивезло звідси все обладнання і припинило дослідження.

Інша версія покладає провину на активістів з екологічної організації «Грінпіс», які раніше вже намагалися скидати на дно сонарний пристрій, щоб змусити морських тварин покинути район промислу. Однак в Грінпісі спростували ці чутки, запевнивши, що не планують чинити ніяких перешкод полюванню корінних жителів, для яких це не гра, а питання життя і смерті. У зону аномалії вилітав військовий розвідувальний літак, однак пілоти не зуміли зафіксувати ні таємничі звуки, ні їхнє джерело. У розгадуванні феномена не досягли успіху і науковці.

Можливо, такі звуки є сигналом сейсмічних змін.

-

ІА "Вголос": НОВИНИ