Про це Абраменко сказав, відповідаючи на питання журналістів під час брифінгу у Миколаєві 27 лютого, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми, спортсмени, між собою ніколи не говоримо про політику, тільки про спорт. Своїх колег з різних країн, у тому числі і з Росії, я знаю багато років, ми дружимо, ніколи один одного не ображаємо. Іллю я огорнув нашим прапором у пориві сильних душевних емоцій, привітав його з бронзовою нагородою. Жодних політичних моментів тут шукати не слід», - сказав Абраменко.

На запитання, чи не планує поміняти Україну на іншу державу, відповів, що виступатиме під своїм прапором і наразі про жодні зміни не йдеться.

Олександр Абраменко, який завоював золоту медаль на Олімпійських іграх 2018, під час нагородження обнявся і огорнув своїм прапором росіянина Іллю Бурова, який отримав бронзу. Це викликало негативну реакцію у соцмережах.

Як уже повідомляв Укрінформ, український фристайліст Олександр Абраменко 18 лютого став олімпійським чемпіоном XXIII Ігор у Пхьончхані (Республіка Корея). У суперфіналі змагань з лижної акробатики Олександр виконав стрибок Back Full-Full-Double Full і набрав найкращу суму балів - 128,51.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ