Відповідну інформацію Василь Нагорний розмістив на своїй сторінці у «Facebook».

Так, Євген Давидов заявив, що прокуратура внесла інформацію щодо командування 51-ї бригади за частиною 1 статті 425 «Недбале ставлення до військової служби» в Єдиний реєстр досудових розслідувань. 

«Якщо завтра хтось напише на мене заяву, що я вбив Кенеді або зґвалтував Гонтареву, то ці відомості прокуратура чи поліція повинна внести в ЄРДР та розпочати досудове розслідування, але це не значить, що мені оголосять підозру та направлять справу до суду. Та й якщо навіть встановлять, що бійців відпустили додому, а виставили в СЗЧ та знайдуть «стрілочників», то це ще не кінець. Вчора прокурор так і не зміг відповісти на питання, чи буде військова прокуратура ініціювати в такому випадку перегляд всіх справ. 

Скоріше за все, військова прокуратура таким чином хоче зупинити наростаючий негатив громадськості та резонанс у справах бійців 51 ОМБр. Але все ж дуже добре, що є хоч такий результат!» – зазначив адвокат.

Він додав, що наразі так і не зрозуміло, скільки бійців звинувачують у самовільному залишенні частини, скільки воїнів судили, скільки будуть судити та куди зникли матеріали щодо 51-ї ОМБр, адже дані військового прокурора не сходяться з інформацією, яку має Василь Нагорний.

Євген Давидов повідомив, що проти бійців 51-ї бригади відкрили 700 проваджень, щодо 300 нині триває слідство. Натомість адвокат раніше повідомляв власкору «Вголосу», що загалом за весь час у прокуратуру було передано близько 1700 матеріалів про самовільне залишення частини бійцями 51-ї бригади. Наразі військова прокуратура розслідує ще близько 500 справ.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ