Координатор групи захисників українських моряків Микола Полозов прокоментував продовження Росією тримання під вартою українським морякам. За його словами, наразі про обмін моряків не ідеться.

Про це Полозов сказав у коментарі «Громадському». 

За словами адвоката, є декілька процесуальних варіантів, за яких моряків можна звільнити в один день.

«Список обміну - це спрощене найменування переліку ув'язнених в обох країнах. Кожного звільнятимуть з кожного боку за індивідуальними схемами. Оскільки у всіх різні стадії, різні органи і т.д.», — додав він.

За словами Полозова, технічних та юридичних перешкод для звільнення моряків немає.

«Потрібна тільки політична воля. Це питання не буде вирішене до парламентських виборів. Він наголосив, що Росія намагається залишити собі місце для політичного маневру», - йдеться у повідомленні.

«Що стосується сьогоднішнього суду, то влада РФ намагається залишити собі місце для політичного маневру і контролю ситуації, оскільки якщо остаточне політичне рішення не було б прийняте до 24 липня, моряків довелося б звільнити з-під варти у зв'язку із закінченням терміну. А якщо не домовляться до цього часу? Всього тиждень залишається. Тому і продовжують, щоб тримати все під контролем», — сказав Полозов.

Нагадаймо, під час виходу з Керченської протоки російські судна обстріляли та захопили українські кораблі біля Керченської протоки. Усіх українців звинуватили у незаконному перетині кордону Російської Федерації в Чорному морі. 29 листопада 2018-го їх вивезли до СІЗО Москви. Усі захоплені російськими військовими на Азовському морі українські моряки заявили слідству, що є військовополоненими.

ІА "Вголос": НОВИНИ