Олександр Байдик, адвокат президента-втікача України Віктора Януковича, котрого обвинувачують у державній зраді, попросив суд поновити судове слідство, аби допитати 13 свідків.

Про це повідомляє УНІАН.

Адвокат Януковича нагадав, що на суді допитали 43-х свідків, а захисники екс-президента просили допитати 144 особи.

Він також додав, що просить суд допитати тих свідків, котрі ще не були допитані у суді.

Своєю чергою, прокурор Максим Крим заявив, що зазначені адвокатом свідки були допитані на досудовому слідстві, зокрема, військові з Криму. Також він додав, що не бачить підстав, аби допитувати цих людей ще раз у суді.

Головуючий у справі суддя Владислав Дев'ятко уточнив, що було допитано 52 свідки, 15 із них — свідки захисту, зокрема, колишні високопосадовці й охоронці Януковича і додав, що суд не буде задовольняти це клопотання.

«Суд надає вам роз’яснення. У цьому судовому процесі ми допитали 52 свідки, 15 з яких — зі сторони захисту. За клопотанням захисту суд дозволив допитати свідків Миколу Азарова, Андрія Клюєва, Віталія Захарченка, Олександра Якименка, Павла Лєбєдєва. Дані свідки більше десяти разів викликались до суду, однак без поважних причин на допит не прибули. Тому суд закінчив слідство без їхнього допиту. Суд також зауважує, що ті обставини, якими ви обґрунтовуєте допит свідків, які були допитані у досудовому слідстві, то по тих обставинах було допитано кілька десятків свідків. Тому на даний час суд ухвалює, що немає підстав для поновлення судового слідства», — сказав Дев'ятко.

Після цього адвокат продовжив читати свою дебатну промову.

Нагадаємо, що адвокат Януковича Байдик розпочав виголошення промови в рамках судових дебатів 13 вересня. Інший адвокат екс-президента, Олександр Горошинський, почав виголошувати дебатну промову 5 жовтня, а завершив 26 жовтня. У промовах адвокати цитують показання майже всіх свідків, які виступили в цій справі, та надають кожному з них свою оцінку.

Як писав «Вголос», Віктор Янукович звернувся до суду з проханням надати йому можливість виступити в дебатах та з останнім словом.

ІА "Вголос": НОВИНИ