Адвокату зі Львівщини повідомлено про підозру в умисній фальсифікації документів щодо прав власності на державне майно, шахрайстві та «відмиванні» доходів, одержаних злочинним шляхом.

Про це інформує Служба безпеки України.

За версією слідства, адвокат спільно зі знайомим розробив схему із протиправного привласнення майна міської громади. Він замовляв виготовлення підроблених документів для незаконної зміни прав власності на землю та об’єкти комунальної нерухомості у Львові загальною вартістю понад 6,4 мільйона гривень. Потім зловмисник перереєстрував майно на підконтрольні псевдогромадські організації для подальшого перепродажу комерційним структурам.

«Оперативники спецслужби встановили, що організатори реалізували частину відчуженої нерухомості за 300 тисяч доларів США, а іншу встигли передати у власність одній з «громадських організацій», – зазначають правоохоронці.

Наразі зловмиснику оголошено про підозру в організації вчинення злочинів, передбачених ч. 4 ст. 358 (підроблення документів), ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 2 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України. Планується оголошення про підозру його спільнику.

Як відомо, СБУ відкрила справу проти міністра охорони здоров’я Максима Степанова за статтею Кримінального кодексу “Диверсія”.

ІА "Вголос": НОВИНИ