Про це повідомляє Інтерфакс

У прес-службі адвокатського об'єднання «Авер Лекс» зазначили, що відповідну заяву було подано 17 січня на ім'я судді Печерського райсуду Києва Лариси Цокол.

Адвокат Віталій Сердюк зазначив, що в листопаді 2017 року Ощадбанк спростував наявність на рахунках В. Януковича зазначених коштів, коли надав суду офіційну інформацію, що станом на 10 листопада 2016 року на рахунках екс-президента зберігалися кошти в сумі 31 млн 047 тис. 676 грн. і $ 87 тис. 674.

При цьому Ощадбанк надав суду інформацію про існування «певного доручення» від В. Януковича про розміщення в держбанку коштів і цінних паперів, яке він і його адвокати вважають неправдивою.

«На вимогу адвокатів негайно оприлюднити це доручення банк ніяк не відреагував. Також без відповіді залишився і наш адвокатський запит до Генпрокуратури, поданий ще 5 грудня 2017 року, яким ми вимагали надати копії доручення В. Януковича Ощадбанку і копії рішення суду, на підставі якого 28 квітня 2017 року відбувалась спецконфіскація близько $1,2 млрд, які нібито належали В. Януковичу», - повідомив адвокат.

В. Сердюк зазначив, що в поширеному в ЗМІ тексті рішення Краматорського міського суду про спецконфіскації «немає жодного доказу або посилання на те, що Віктор Янукович має хоч якесь відношення до конфіскованих коштів, проте там фігурує фінансова компанія ICU», співвласником якої раніше була В. Гонтарева.

Позов В. Януковича до А. Пишного про захист честі, гідності та ділової репутації розглядається з 23 червня 2017 року.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ