[media=134156,134157,134158] 

Про це повідомляє телеканал «112 Україна».

Причиною конфлікту став недопуск захисників обвинуваченого від компанії Aver Lex на засідання. Вони також виступили проти участі в суді державного захисника Януковича Юрія Рябовола. Охорона суду відмовилася пропустити Віталія Сердюка і його колег до зали засідання, після чого відбулися сутички з охороною та поліцейськими.

Віталій Сердюк пообіцяв подати заяву в поліцію на дії працівників суду. Втім, після нетривалого конфлікту, платних адвокатів екс-президента таки пропустили в зал.

Відзначимо, в бійці було помічено начальника Оболонського відділення поліції Михайла Ніконова.

«На жаль, склалася ситуація, коли нібито адвокати підсудного Януковича блокували доступ до зали судового засідання для адвоката, призначеного судом. Тобто, вдалися до незаконних дій, до перешкоджання здійснення правосуддя. З приводу судом було винесено відповідну ухвалу про забезпечення доступу адвоката, що і було виконано. Ми виконали ухвалу суду, будемо виконувати і далі», – заявив він.

В даний час засідання триває. До цього було оголошено перерву на 15 хвилин.

Сьогодні в суді планувалося проведення дебатів.

Раніше суд постановив призначити ще одного держадвоката Януковичу і переніс дебати на 16 серпня.

Нагадаємо, у Януковича у справі про держзраду вже було кілька державних адвокатів. Це Віталій Мешечек, Максим Герасько, Ігор Ляшенко і Віктор Овсянніков. 

Екс-президента Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 («Державна зрада»), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 («Пособництво в умисні дії, вчинені з метою зміни меж території та державного кордону України») і ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 («Пособництво у веденні агресивної війни») КК України.

ІА "Вголос": НОВИНИ