Про це повідомляє The Independent із посиланням на дискримінаційну скаргу до Міністерства транспорту США. 

«Російська авіакомпанія («Аерофлот» – ред.) змусила п'ятьох громадян США азійського походження повернутися до Нью-Делі замість Нью-Йорка через їхній колір шкіри», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що американці подорожували з Нью-Делі до США 7 січня, однак були змушені залишитися на проміжній зупинці у Москві через те, що їхній літак до аеропорту JFK International Airport було скасовано через сильний снігопад у Нью-Йорку.

Російська авіакомпанія повідомила їм, що на альтернативних рейсах немає місць, і їх не розмістять у Москві.

Водночас «Аерофлот» нібито запропонував альтернативні рейси пасажирам зі шкірою білого кольору, які прибули на одному рейсі з Індії.

Американцям азійського походження було також відмовлено у транзитних візах, що означало, що вони не могли залишити аеропорт Шереметьєво та не могли перебувати в Росії більше 24 годин.

Як зазначається у скарзі, представник «Аерофлоту» повідомив групі, що вони «повинні були повернутися до Індії» пізнішим рейсом, або їм загрожуватиме «депортація» до Індії. 

Після спілкування на підвищених тонах представник «Аерофлоту» все ж таки віддав паспорти й посадкові талони американцям на рейс до Нью-Делі. Зазначені пасажири вирішили повернутися до Індії через «побоювання за власну безпеку і через відчуття відсутності іншого вибору після численних погроз від «Аерофлоту».

Після повернення до Сполучених Штатів ці пасажири звернулися до адвокатської фірми, яка й написала скаргу до Міністерства транспорту США.

Російська авіакомпанія, у свою чергу, визнала порушення правил у спілкуванні з пасажирами і вибачилась. Однак «Аерофлот» заперечив, що під час спілкування представника авіакомпанії й пасажирів були присутні натяки дискримінаційного характеру.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ