Про це повідомила генеральний директор аеропорту Тетяна Романовська, передає Інтерфакс.

«Ми зняли кілька вимог. У перший рік вони пропонують тільки базовий договір, всі інші вимоги, про які говорив «Бориспіль», розглядаються вже на наступні роки» – сказала вона на прес-конференції в Києві у п'ятницю.

Мова, зокрема, йде про вимоги частини прибутку, землі під готель і тощо.

Як повідомлялося, Ryanair 10 липня оголосив про скасування запланованого входу в Україну після того, аеропорт «Бориспіль» порушив угоду, досягнуту в березні цього року в Мінінфраструктури з посадовими особами аеропорту і його нинішнім генеральним директором Павлом Рябікина.

За словами головного комерційного директор (CCO) Ryanair Девіда О'Брайена (David O'Brien), «Бориспіль» вибрав захист авіакомпаній з високими тарифами, включаючи «Міжнародні авіалінії України» (МАУ), що позбавляє українських споживачів і гостей країни доступу до низьких тарифів в Європі і широкої мережі маршрутів. При цьому він висловив жаль, що аеропорт Львова став заручником рішення «Борисполя».

За словами Павла Рябікіна, Ryanair висуває до «Борисполя» вимоги щодо польотів до Києва, які не відповідають українському законодавству: безкоштовна аеронавігація, стійки реєстрації, стоянки таксі, площі під рекламу, офіси продажу квитків, вимоги про 60 днів кредитування з боку аеропорту і виплата 35% прибутку від діяльності магазинів дьюті-фрі, закріплення пасажирського збору в сумі 7,5 доларів на п'ять років.

 

«Вголос»

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ