Такий стрімкий приріст африканського населення має супроводжуватися зміцненням систем освіти і охорони здоров'я йдеться в новій доповіді Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), передає Центр новин ООН.

Автори доповіді вважають, що стрімкі демографічні перетворення в африканських країнах обіцяють величезні можливості, але й ставлять нові завдання. Так, до 2030 року континенту потрібно додатково 11 мільйонів кваліфікованих працівників у сферах охорони здоров'я та освіти. 

Наразі в країнах Африки проживають 1,2 мільярда людей. До 2050 року чисельність населення континенту подвоїться і складе 2,5 мільярда осіб. До 2030 року в Африці житиме на 170 мільйонів більше дітей, ніж зараз. Через 13 років загальна кількість африканських дітей і підлітків у віці до 18 років досягне 750 мільйонів. А до 2055 року їх буде вже мільярд.

Найбільш швидкими темпами зростає кількість жителів Нігерії. Вже сьогодні 20 відсотків усіх новонароджених в Африці та 5 відсотків у світовому масштабі становлять нігерійці. До 2050 року в Нігерії буде народжуватися кожна тринадцята дитина в світі. 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ