Про це повідомляє Держслужба з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів.

Згідно з оперативною інформацією ГУ Держпродспоживслужби в Миколаївській області, 08 грудня в особистому підсобному господарстві громадянина, який проживає в Очакові Миколаївської області, було зареєстровано загибель однієї свині із двох, що утримувалися в господарстві. При дослідженні відібраних проб біоматеріалу в Державному науково-дослідному інституті з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (м. Київ) (далі - ДНДІЛДВСЕ) встановлено діагноз - африканську чуму свиней (АЧС).

Крім того, у Полтавській області позитивний результат дослідження на АЧС був отриманий при дослідженні проб біоматеріалу від добутого на території Лютенського лісництва дикого кабана.

Також 10.12.2016 було зареєстровано загибель 25 голів свиней в одному з ФОП (с. Рудня-Городище, Житомирська область). Відповідно до результатів лабораторних досліджень в ДНДІЛДВСЕ відібраних проб біоматеріалу 10.12.2016 встановлено діагноз на АЧС. За попередньою інформацією в господарстві утримується 394 голови свиней.

З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалаху АЧС затверджені плани з ліквідації АЧС, визначено межі епізоотичних осередків, зон захисту та нагляду. В осередках захворювання вживаються заходи з локалізації та недопущення поширення збудника АЧС.

-

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ