Група послів африканських держав при ООН озвучили рішучу вимогу до американського президента перепросити за такі образливі висловлювання, пише DW, посилаючись на AFP.

Посли цих 54 країн наполягають на тому, щоб Трамп відмовився від своїх «обурливих, расистських та ксенофобських» заяв. Вони наголосили на «щонайрізкішому» засудженні таких образливих висловлювань.

Також дипломати при ООН висловили занепокоєння «тривалою тенденцією» з боку уряду США у спробах дискредитувати як самі країни Африки, так і людей африканського походження. 

Але сам Трамп заперечує, що вживав такі слова.

Його підтримали двоє республіканців, які були тоді на засіданні в Білому домі. Водночас сенатор-демократ Дік Дурбін сказав, що Дональд Трамп кілька разів назвав африканські країни «смердючими дірами» і використовував «расистську» мову, пише «BBC Україна».

У своєму Twitter Трамп зазначив, що вживав на приватній зустрічі із законодавцями досить жорстке висловлювання, але не те, про яке пишуть газети.

Раніше кілька ЗМІ повідомляли про те, що президент США Дональд Трамп назвав на закритій нараді з питань імміграції низку країн Африки «брудними дірами».

ІА "Вголос": НОВИНИ