На південноафриканського тріатлоніста Мхленгі Гвалу під час тренування напали невідомі люди. Вони спробували відрізати йому обидві ноги бензопилою. Зараз 26-річний спортсмен перебуває у лікарні. Його травми серйозні, але не є небезпечними для життя, – пише BBC.

Троє невідомих напали на спортсмена у вівторок рано-вранці в Дурбані, третьому за кількістю населення місті Південно-Африканської Республіки, під час тренувального заїзду на велосипеді.

Нападники встигли поранити пилою обидві ноги триатлоніста. Але той скористався шансом втекти після того, як пила застрягла в його нозі, а нападники почали розрізати іншу. Він відштовхнув нападників та вибіг на дорогу, де його підібрали та відвезли до лікарні перехожі.

Речник поліції повідомив BBC про відкриття кримінальної справи за статтею «замах на вбивство».

Мотив злочину залишається невідомим.

«Він думав, що його хочуть пограбувати, зупинився і віддав їм свій телефон. Але вони не хотіли ані його телефону, ані годинника, ані велосипеда», – розповів пан Шейндж.

Він розповів моторошні подробиці події: «Його затягли в кущі на узбіччі, схопили пилу та почали відрізати ноги. Коли добралися до кістки, пила застрягла, оскільки була не надто гострою. Тоді вони взялися за другу ногу».

Південноафриканський тріатлоніст Генрі Шуман, який завоював бронзову нагороду на Олімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро в 2016-му році, в Twiiter назвав цей інцидент абсолютно огидним.

«Мого друга, який катався на велосипеді в районі Дурбана, пограбували троє людей цього ранку, після чого вони намагалися відрізати обидві його ноги бензопилою. Лезо виявилося занадто тупим... Абсолютно огидно! Наскільки безпечно нам знаходитися на дорогах Південної Африки?», – зазначив пан Шуман.

Цього місяця пан Гвала мав брати участь в національному чемпіонаті Південної Африки з тріатлону.

«Лікарі сказали йому, що ногу можна врятувати і що він знову зможе ходити, але шлях до одужання буде довгим», – розповів товариш спортсмена Сендайл Шейндж.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ