[media=155993,155994,155995,155996,155997] 

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції України.

«Затримані організували спеціалізовані агентства візової підтримки діяльності, пов'язаної з консультаційними послугами. Зловмисники підробляли довідки з місця роботи, банківських установ. Також вони виготовляли гарантійні листи іноземних консульських установ від різних організацій та установ, листи приймаючої сторони за кордоном. Пакет підроблених документ надавався в консульства країн ЄС для відкриття віз», – йдеться в повідомленні.

На підроблених бланках зловмисники відзначали контактні телефони неіснуючої «установи». Надалі вони від імені нібито співробітників установи, що видала довідку, і підтверджували достовірність щодо особи, яка має намір отримати візу.

Вартість таких «послуг» у середньому становила від 200 до 300 євро. Агентства протягом місяця «обслуговували» від 30 до 60 клієнтів.

Під час санкціонованого обшуку оперативники виявили та вилучили значну кількість бланків, довідок, печаток, зразків відбитків печаток, зразки підписів посадових осіб різних суб'єктів господарювання і фінансових установ. Також вилучено оргтехніку, мобільні термінали та сім-карти.

Наразі досудове розслідування триває. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу особам, причетним до протиправної діяльності.

ІА "Вголос": НОВИНИ