Як повідомили в адміністрації лікарні, у ніч на четвер туди потрапила велика група озброєних чоловіків - один з них під виглядом вагітної жінки у візку, пише «ВВС Україна».

Погрожуючи персоналу зброєю, вони пройшли у палату, в якій лежав 20-річний Аззам Шалалдех. В Ізраїлі його підозрюють у тому, що 25 жовтня він напав з ножем на ізраїльтянина неподалік від Хеврона.

З палати пана Шалалдеха пролунали постріли. На відео, записаному камерами спостереження, видно, як кілька хвилин по тому чоловіки вивозять підозрюваного з лікарні у візку, з яким прийшли.

Після відходу ізраїльських агентів у палаті Аззама Шалалдеха виявили пораненим його двоюрідного брата, 27-річного Абдаллу. Після безуспішних спроб медиків допомогти йому, він помер.

У "Шин-Бет" визнали, що напад на лікарню був їхньою спецоперацією. Як ідеться у заяві ізраїльської спецслужби, Абдалла Шалалдех, що перебував у палаті разом із двоюрідним братом, напав на агентів і першим відкрив вогонь.

Брат убитого Білал Шалалдех, який також був у палаті, заперечує це. За його словами, ізраїльтяни відкрили вогонь без попередження.

Від початку жовтня 10 ізраїльтян вбили, десятки отримали важкі поранення внаслідок хвилі нападів одинаків з боку палестинців, озброєних найчастіше ножами і викрутками.

У відповідь ізраїльські сили безпеки застрелили приблизно 50 озброєних палестинців.

Хвиля насильства стала причиною тимчасового закриття доступу до частини святинь Єрусалиму, що викликало обурення мусульман.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ