На Одещині, у селі Новоєлизаветівка Ширяївського району,  московський піп був змушений покинути церкву, після того, як він під час проповіді почав агітувати за «русскій мір».

Про це інформує Одеська єпархія Православної Церкви України.

Зазначимо, у суботу, 16 лютого, громада с. Новоєлизаветівка Ширяївського району Одеської області проголосувала за перехід до Православної Церкви України. При цьому, як повідомляють в Одеській єпархії, парафія пішла на христянський комроміс, запропонувавши у випадку наявності мешканців села, які не підтримали перехід, проводити почергові служби з колишнім настоятелем від Української Православної Церкви (Московського Патріархату).

Однак у неділю зранку священик колишньої УПЦ (МП), до якого приєдналися усього кілька місцевих мешканців та приїжджих громадян, почав агітувати за «русскій мір». Також лунали тези про «непереможність російської зброї» та про те, що «України не існує» тощо.

«Активна позиція громади та секретаря Одеської єпархії протоієрея Теодора Оробця дозволила припинити антиукраїнську агітацію у храмі. А священик колишньої УПЦ (МП) змушений був покинути церкву. Після чого секретар Одеської єпархії Православної Церкви України протоієрей Теодор Оробець очолив богослужіння. Віряни молилися за Україну, Божу ласку до неї, наше військо, перемогу та мир», - зазначено у повідомленні.

Як писав «Вголос», громада Свято-Троїцького храму села Новоєлизаветівка Ширяївського району Одеської області покинула Балтську єпархію колишньої УПЦ МП та перейшла до Одеської єпархії Православної Церкви України.

ІА "Вголос": НОВИНИ