Про це інформує прес-служба компанії.

«Внаслідок вимог керівництва невизнаних республік про необхідність перереєстрації підприємств, що перебувають у так званих «ДНР» і «ЛНР», група «Метінвест» заявляє про повну втрату контролю над роботою всіх своїх активів на НКТ», - йдеться в повідомленні.

У прес-службі повідомили, що на підприємства групи «Метінвест» на НКТ прийшли невідомі люди, які зажадали перереєструвати підприємства в юрисдикції невизнаних республік, а також почали інвентаризацію та опис майна.

«У разі непокори вони погрожували співробітникам підприємств фізичною розправою. Оскільки група «Метінвест» не може піддавати співробітників ризику і порушувати законодавство України, компанія вважає неможливим продовжувати будь-яку господарську діяльність на цих підприємствах», - зазначено в повідомленні.

У компанії наголошують, співробітникам перерахованих вище підприємств буде запропоновано працевлаштування на підприємствах «Метінвесту», розташованих на контрольованій території України: у Запоріжжі, Кривому Розі та Маріуполі.

«Для захисту своїх прав у цьому питанні група «Метінвест» буде звертатися як у державні органи України, так і міжнародні організації», - йдеться в заяві групи.

Зазначимо, що до підприємств групи належать ПрАТ «Єнакіївський металургійний завод», ПрАТ «Макіївський металургійний завод», ПрАТ «Єнакієвський коксохімпром», ПАТ «Харцизький трубний завод», ПрАТ «Комсомольське рудоуправління», ПАТ «Краснодонвугілля», ПАТ «Донецьккокс» і ТОВ «Метален».

 

ІА "Вголос": НОВИНИ