Керівництво Харцизького трубного заводу, має намір у повному обсязі забезпечити трубами Північно-Європейський газопровід, що будується в обхід України.

Про це повідомив директор по стратегії й інвестиціям ХТЗ Олександр Кравцов передає газета "Дело" в середу.

За його словами для цього його підприємство візьме участь у майбутньому тендері.

Топ-менеджмент підприємства поки не називає ні кількості конструкцій, ні можливого прибутку, на які можна розраховувати у випадку перемоги в тендері.

Керівництво російського газового монополіста "Газпрому", що виступає замовником, також поки не бажає ділитися технічними і фінансовими деталями майбутнього будівництва. Хоча, на запевнення Кравцова, це "дуже великі" показники.

На його думку, у даний момент основним конкурентом підприємства по лінії будівництва Північно-Європейського газопроводу є Виксумський металургійний комбінат, що належить "Об'єднаній металургійній компанії" (Росія).

Останній задіяний, згідно з інформацією прес-служби "Газпрому", у будівництві лише перших ділянок труби і, за словами конкурентів, значно поступається іншим потенційним учасникам тендера.

У "Газпрому" повідомили, що тендерів по визначенню постачальників труб буде два. Один буде стосуватися сухопутної, а другий - морської частини трубопроводу.

Перший з конкурсів намічений на I-II квартал поточного року, а другий, найбільш привабливий для виробників труб, – на IV квартал.

Харцизький трубний завод дотепер є найбільшим у СНД виробником прямошовних електрозварних труб великого діаметра від 478 до 1420 мм для магістральних газо- і нафтопроводів. Його потужності дозволяють робити 1,6 млн. тонн труб на рік.

Найбільшим акціонером ХТЗ є компанія "Систем Кепітал Менеджмент", підконтрольна бізнесмену Ринату Ахметову, який балотується в парламент за списком Партії Регіонів.

***

Тим часом акціонери "СКМ" на зборах 16 січня 2006 року, затвердили на посаді гендиректора Олега Попова, передає УНІАН з посиланням на Департамент корпоративних комунікацій СКМ.

Попов з грудня минулого року виконував обов'язки гендиректора компанії.

Колишній гендиректор СКМ Ігор Прасолов 2 грудня 2005 року був звільнений з посади. Прасолов включений до виборчого списку Партії регіонів під 43 номером.

Українська правда



ІА "Вголос": НОВИНИ