Про це інформує прес-служба компанії.

"Група СКМ заявляє, що з сьогоднішнього дня, 15 березня 2017 року, не контролює роботу своїх активів, розташованих на тимчасово неконтрольованих територіях Донецької і Луганської областей (НКТ)", - йдеться в повідомленні.

У повідомленні компанії наводиться перелік відповідних активів. Так, у гірничо-металургійному секторі (Метінвест) – це ПРАТ "Єнакіївський металургійний завод" (включаючи Макіївська філія – ПРАТ "Макіївський металургійний завод"), ПРАТ "Єнакієвський Коксохімпром", ПАТ "Харцизький трубний завод", ПРАТ "Комсомольське рудоуправління", ПАТ "Краснодонвугілля", ПАТ "Донецьккокс", спільне українсько-швейцарське підприємство ТОВ "Метален".

В енергетичному секторі (ДТЕК): ПАТ "ДТЕК Шахта Комсомолець Донбасу", ТОВ "Моспинське СВС", ПАТ "ДТЕК ПЕМ-Енерговугілля", ТОВ "ДТЕК Східенерго" (ВП "Зуївська ТЕС"), ПАТ "ДТЕК Донецькобленерго", ТОВ "Техремпоставка", ТОВ "ДТЕК Свердловантрацит", ТОВ "ДТЕК Ровенькиантрацит", ТОВ "Електроналадка", ТОВ "ДТЕК Високовольтні мережі" і ТОВ "ДТЕК Сервіс".

У секторі нерухомості (ЕСТА): БЦ "Пушкінський", БЦ "7-я лінія".

У промислово-сировинному секторі (UMG): Докучаєвський флюсо-доломітний комбінат.

"Протягом трьох років наші підприємства на НКТ, всупереч усім складнощам, працювали виключно в рамках українського законодавства, залишаючись сполучною ланкою між контрольованою та неконтрольованою територією України. Група СКМ неодноразово заявляла, що вважає абсолютно неприйнятною вимогу про перереєстрацію своїх підприємств та сплати податків самопроголошеним "ДНР" і "ЛНР", - наголошується в повідомленні.

У групі СКМ вказали, що з сьогоднішнього дня вони втратили можливість забезпечувати роботу своїх активів на НКТ в рамках правового поля України. "Ми змушені прийняти рішення про припинення своєї діяльності на тимчасово неконтрольованих українською владою окремих районах Донецької і Луганської областей", - зазначається в повідомленні.

Крім того, СКМ подає заяви у правоохоронні органи України про захоплення майна виробничих підприємств і невиробничих активів. Раніше група СКМ вже звернулася до ДФС, у податкові органи та державні фонди з повідомленням про втрату контролю над своїми активами.

"Ми будемо робити все можливе для відновлення верховенства права та поновлення роботи наших підприємств на НКТ в рамках правового поля, включаючи звернення в українські та міжнародні суди", - запевнили в СКМ.

Компанія СКМ – професійний інвестор, керуюча компанія найбільшої фінансово-промислової групи України, діяльність якої сконцентрована в трьох основних сферах бізнесу: гірничо-металургійній, електроенергетичній і фінансовій, а також у телекомунікаціях, медіа-бізнесі, нерухомості, роздрібній торгівлі, видобутку глин, торгівлі нафтопродуктами, сільському господарстві, торгівлі медикаментами, машинобудуванні і транспортному бізнесі. 100% акцій СКМ належать бізнесменові Рінату Ахметову.

Зазначимо, що у групу СКМ входять компанії "Метінвест" (ГМК) і ДТЕК (енергетика), банк ПУМБ, страхові компанії АСКА і АСКА-Життя", "Укртелеком", телекомунікаційна група Vega, Медіа Група Україна, "ЕСТА Холдинг (нерухомість), "Український Рітейл" (роздрібна торгівля), UMG (виробництво мінеральної сировини), "Паралель" (оператор ринку нафтопродуктів), "Харвіст" (сільське господарство), машинобудівний холдинг Corum Group, транспортний холдинг "Портінвест" та ін.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ