Про це пише «Комерсант».

"Аксьонов заявив, що для будівництва мосту потрібна згода України, якої Київ не дасть, і запропонував будувати тунель", - йдеться в статті.

Таким чином, констатує видання, ситуація навколо будівництва Керченського мосту стає все більш заплутаною. Експерти з морського права підтверджують, що діючі договори вимагають узгодити проект мосту з Україною, і кажуть, що Київ має право оскаржити будівництво в міжнародних судах.

За словами Аксьонова, будівництво підземного переходу буде дешевше і погодження не потребує. Інші представники так званих "влади Криму" теж проти мосту: у жовтні представник при президенті РФ Георгій Мурадов називав будівництво мосту "небезпечним" через несприятливі погодні умови і говорив, що "іноземні корпорації пропонують створити тунель, який дешевше".

Однак аналітики кажуть, що в Росії немає досвіду будівництва підводних тунелів і без залучення іноземних компаній хоча б на рівні технологій та спецтехніки не обійтися. Але посилення санкцій щодо Криму робить залучення іноземців практично неможливим.

ІА "Вголос": НОВИНИ