Про це повідомив у коментарі «Вголосу» в. о. художнього керівника театру Юрій Мисак.

Виручені кошти, за словами головного режисера, будуть спрямовані на реабілітацію поранених бійців, які наразі перебувають у Львівському військовому госпіталі.

«Діти мають вчитися, розважатися і просто бути щасливими. Втім, вони не бажають лишатися осторонь від тих жахливих подій, що відбуваються на сході. Саме тому ми вирішили об’єднати в такий цікавий і одночасно веселий спосіб дитячу забаву та щире бажанням допомогти військовим», – сказав Юрій Мисак.

В аукціоні-ярмарку візьмуть участь дітлахи з 30-ти шкіл. Учні добре підготовилися. Вони виготовили власноруч прекрасні іграшки, прикраси з бісеру, вишили серветки, намалювали маслом та аквареллю картини.

Родзинкою аукціону-ярмарку стануть різноманітні ігри, конкурси та дитячі розваги.

«Для дітей ми підготували яскраву програму. Тут будуть і казкові персонажі, і виступи музичних колективів, солодке частуванні, величезні мильні бульбашки. Буде дуже весело, адже діти не повинні бачити війну», – підкреслив головний режисер.

Він зазначив, що актори театру також підготувалися до ярмарку. Протягом місяця вони працювали над створенням балер’єфів та картин, які вже завтра продаватимуть задля потреб поранених бійців.

Після завершення аукціону-ярмарку представники всіх шкіл, які увійдуть до лічильної комісії прозвітують про кількість виручених грошей виручених.

Наступного дня кошти передадуть до військового госпіталю.

Юрій Мисак говорить, що від загальної суми залежатиме, на які потреби підуть гроші.

«Можливо, вони необхідні для протезування бійців, можливо, для закупівлі інвалідних візочків», – запевнив художній керівник.

Аукціон-ярмарок відбуватиметься в рамках проекту «Театральна педагогіка», який колектив театру проводить спільно з управлінням освіти ЛМР та навчально-методичним центром освіти Львова.

Організатори аукціону-ярмарку чекатимуть гостей 17 жовтня о 15 год. у дворику Першого українського театру для дітей та юнацтва (м. Львів, вул. Гнатюка, 11).

ІА "Вголос": НОВИНИ