На площі Ринок зібрались люди, щоб підтримати одеського активіста, якому загрожують 7 років позбавлення волі.

Активіста підозрюють у причетності до викрадення депутата Сергія Щербича.  Правоохоронці заарештували Стерненка у 2015 році. На той час він був одним із лідерів «Правого сектора» в Одесі.

Попри дощ, на площі зібралося десятки людей, щоб висловити свою незгоду щодо вироку Стерненку. Учасники акції протесту викрикують гасла «Стерненку волю!», «Аваков чорт» та «Геть руки від Стерненка», «Покажіть мені справедливість».

Вирок судді планують оголосити 31 травня 2021 року.

9 квітня одеський апеляційний суд змінив запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт.

Раніше в Одесі оголосили вирок Стерненку у вигляді 7 років позбавлення волі. В результаті цього в столиці біля Офісу президента відбулися демонстрації, які призвели до сутичок з правоохоронцями.

Справа Стерненка

  • 23 лютого 2021 року одеський суд засудив Сергія Стерненка та Руслана Демчука до 7 років і 3 місяців ув’язнення з конфіскацією половини майна у справі викрадення і катування людини.
  • Також Стерненка визнали винним у незаконному зберіганні травматичного пістолета.
  • 23 лютого у різних містах України відбулися масштабні акції протесту на підтримку Стерненка.
  • 27 лютого учасники акції протесту проти арешту одеського активіста Сергія Стерненка дали президенту України Володимиру Зеленському тиждень на звільнення активіста. Після цього акція протесту стане безстроковою. У той сам день в слідчому ізоляторі в Одесі, де перебуває Сергій Стерненко, сталася пожежа
https://www.youtube.com/watch?v=BQevRbJeRPU

ІА "Вголос": НОВИНИ