[media=103922,103923,103924,103925,103926,103927,103928] 

Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

Активістів обурило те, що в ефірі телеканалу ZIK 16 вересня у програмі «Брат за брата: Кого кришують громадські активісти?» вийшов наклепницький сюжет, в якому діяльність «Розвитоку громади» порівнюють із «лихими» 90-ми, а членів громадської організації – з «тітушками».

Учасники пікету тримали в руках плакати з написами «Живко отримує «Оскар» в номінації «Відверта брехня»,  «Наша діяльність прозора, а хто це Лжеексперт?», «Маленькі «тітушки» люблять спорт», «Соціальний проект «Майстер на годину» допоміг мені безкоштовно».

Як зазначив голова ГО «Розвиток громади» Андрій Болюбаш, активісти прийшли під стіни телеканалу, щоб закликати громаду до протесту проти свавілля журналістів.

«Ми сьогодні тут, щоб висловити протест замовним журналістським матеріалам. Ми не говоримо про всіх медійників, говоримо окремо про телеканал ZIK, який виконав замовний, брехливий і наклепницький матеріал, у якому облив брудом громадську організацію «Розвиток громади» та знівелював усі її соціальні проекти», – наголосив активіст.

Андрій Болюбаш закликав представників телеканалу дотримуватися вимог Революції гідності, професійної етики і припинити інформаційні маніпуляції із зомбування громадськості.

«Цей брехливий і цинічний сюжет, який вийшов на телеканалі, відверто промовляв про те, що громадськість, тобто ми – це банда, «лихі» 90-ті, захоплення держустанов. Але ніхто не сказав правди про те, за що ми боролися у Держкадастрі. А боролися ми за законне виділення земельних ділянок для учасників АТО, за очищення управління від корупціонерів, які продовжують розкрадати землю», – підкреслив голова організації.

Під час мирної акції протесту організатори озвучили основні вимоги до телеканалу ZIK. Серед них – спростування недостовірної інформації про «Розвиток громади»; негайне зняття замовного сюжету з веб-ресурсу телеканалу; надання ефіру активістам організації, щоби вони могли розповісти всю правду про свою діяльність.

Разом із цим Андрій Болюбаш запевнив, що в разі невиконання цих вимог під стінами ZIK зберуться сотні людей.

«Сьогодні ми прийшли міським осередком, завтра, якщо знову на телеканалі буде брехня, скличемо всі наші обласні осередки, а їх уже понад 20», – запевнив голова організації.

Біля входу до редакції телеканалу учасники пікету залишили паперові гроші й запропонували головному редактору або власнику ZIKу використати їх, щоб оплатити комунальні послуги.

Нагадаємо, 16 вересня в ефірі телеканалу ZIK відбулася трансляція телепрограми, в якій було облито брудом громадську організацію «Розвиток громади» та знівельовано всі її соціальні проекти, що налякало соціально незахищені верстви населення, які підтримує організація.

ІА "Вголос": НОВИНИ