Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Активісти намагалися прорвати оточення правоохоронців та зайти у залу суду.

Зі свого боку правоохоронці масово застосували сльозогінний газ і не дали активістам прорватися. Також серед рядів оточення правоохоронців здетонував вибуховий пакет.

Після цього активісти перегрупувалися для чергової атаки і почали ламати бруківку.

Також правоохоронці почали просуватися в бік нашвидкуруч зібраної з підручних засобів активістами барикади, щоб її демонтувати та надати можливість покинути територію суду виправданим фігурантам справи про події 2 травня 2014 року в Одесі (в частині подій на Грецькій площі).

Активісти намагаються захистити барикади, зокрема застосовуючи проти правоохоронців вогнегасники, сльозогінний газ. Раз у раз між сторонами відбуваються сутички і бійки, але чисельна перевага правоохоронців і обмундирування поки що надають їм можливість виконувати задумане.

Наразі правоохоронці силу проти активістів не застосовували. Інформації про постраждалих під час сутичок наразі теж не надходило.

Раніше цього дня Іллічівський міський суд визнав невинними п'ятьох обвинувачених у справі про події 2 травня 2014 року (щодо подій на Грецькій площі, обвинувачення за ч. 2 ст. 294 Кримінального кодексу України - масові заворушення).

Після цього активісти кількох всеукраїнських організацій заявили про намір домагатися кримінального покарання для слідчих прокуратури Одеської області та Генеральної прокуратури України, які недбало поставилися до своєї роботи в справі про події 2 травня 2014 року в Одесі.

Тож активісти проукраїнських організацій почали будувати барикади з підручних засобів, щоб заблокувати виїзди від будівлі Іллічівського міськсуду і не дати вивезти на автобусі фігурантів справи подій 2 травня 2014 року в Одесі, звільнених за рішенням суду.

ІА "Вголос": НОВИНИ