Як зазначають активісти, священик-депутат бере участь в провокаціях, не приховує своєї зацікавленості у підтримці окремих політичних сил та ігнорує християнські принципи. 

Зокрема, 19 листопада 2015 року на сесії Бродівської міської ради на посаду заступника міського голови пропонувалася особа, яка заплямувала свою репутацію тісною співпрацею зі злочинним режимом Януковича. Тоді Степан Шира звернувся до кандидата зі словами: «Чи каєшся ти у своїх гріхах?» На це той відповів, що кається. Священик сказав, що в такому разі прощає йому гріхи, чим викликав сміх у сесійній залі. Ми вважаємо, що такі сакральні таїнства не можуть бути приводом для жартів і насмішок.

На сесіях ради отець Степан неодноразово демонстрував агресію, провокував конфлікти між депутатами, звинувачував своїх політичних опонентів у різноманітних гріхах, не маючи для цього ні підстав, ні доказів, тобто публічно обмовляв людей. Він неодноразово провокував протистояння:  недавній приклад - його участь в позачерговій сесії Бродівської районної ради, на якій розглядалося дуже болюче для району питання медицини. Замість того, щоб зайняти конструктивну позицію, намагатися об’єднати депутатів та громаду задля розв’язання проблеми, як це пасувало би священикові, отець Степан свідомо дестабілізував ситуацію, буквально стравлював людей. Уже не кажемо про те, що він діє в інтересах провладних політичних сил у районі, які спекулюючи на темі медицини, по-брудному вирішують кадрові питання: неугодного – прибрати, «свого» - призначити. І в цих брудних іграх безпосередню участь бере отець Шира.

Минулого року отець Степан Шира влаштував провокацію на ТзОВ «Бродиавтошляхсервіс», з якої почалося  рейдерське захоплення цього підприємства. На цей час Львівський господарський та Львівський адміністративний суди визнали рішення Бродівської міської ради щодо цього підприємства, ухвалене за активної участі отця Степана, незаконним.

На жаль, ми не бачимо активності цього депутата-священика, підтримки з його боку позиції громади, коли міська влада несправедливо розподіляє земельні ділянки (був резонансний випадок, коли мерія сфальсифікувала рішення про виділення землі родинам учасників російсько-української війни, внаслідок чого двоє вдів із дітьми героїв та одна мати загиблого воїна залишилися без землі). Тоді, як не прикро, отець-депутат став на бік влади. Не чуємо ми його безкомпромісної депутатської позиції, коли влада незаконно роздає комунальні приміщення. Не чути його позиції щодо незаконного будівництва в Бродах церкви Московського патріархату.

Коли громада виступила проти цілодобового продажу алкоголю та гучних забав навіть у піст та в дні жалоби у нічному клубі «Бродвей», то сподівалася, що хто-хто, а священик, котрий тим більше очолює депутатську комісію з питань духовності, освіти й молоді, підтримає наші вимоги. Але Степан Шира підтримав господарів «Бродвею». Чи не тому, що цей заклад належить родині міського голови Бродів?

На жаль, ця «політична діяльність» священика виглядає як догоджання владі та нехтування інтересами громади. Звертаємося до Вас із проханням дати належну оцінку діям священика та вжити заходів для попередження такої діяльності, яка знижує авторитет Церкви та згіршує парафіян», - йдеться у зверненні.

Документ підписали представники громадських організацій «Громада та ініціатива», «Всеукраїнська люстрація. Львівщина», «Бродівська ініціатива», Об’єднання українок «Яворина», «Люстрація та чесність».

-

 

ІА "Вголос": НОВИНИ