[media=134133] 

Жінка запевняє, що зловмисники застосували до неї силу та навіть пропалили цигарками намет. Вона переконує: невідомі – це «активісти міського голови Львова Андрія Садового»

Аби захистити себе жінка викликала патрульну поліцію. Слідство – триває. Про це повідомила донька голодуючої вчительки, пише syla.news.

За словами самої Стефанії Вовк, ще 19 липня цього року вона написала заяву про те, що розпочинає «сухе цілодобове безстрокове голодування» під стінами Львівської міської ради. Жінка стояла біля ратуші з дев’ятої до шостої вечора. Згодом, 10 серпня 2018 року Стефанія Вовк склала заяву, у якій вказала, що продовжує безстрокове голодування під стінами ради цілодобово з проживанням у наметі.

За інформацією доньки Стефанії Вовк, близько шостої ранку, сьогодні, 16 серпня, невідомі люди напали на намет вчительки. Як голодуюча дізналася згодом, це були «активісти мера Львова Андрія Садового, які намагалися прогнати її з території міської ради, звинувачували у брехні та спекуляції, а також стверджували, що вона є психічно хворою».

«Близько шостої ранку двоє хлопців та дівчина напали на намет моєї мами. Вона в той час там сиділа. Ці люди намагалися знести намет і били по ньому ногами. Вони вдарили маму по коліні і пропалили цигарками намет збоку. Ми питалися, хто вони такі і навіщо це роблять. На що у відповідь почули, що це активісти Садового і вони прийшли вигнати нас із території міської ради», – розповіла донька голодуючої.

Жінки зазначають, що вони викликали поліцію. Стефанія Вовк склала заяву, проте спершу її ніхто не прийняв. Згодом жінка написала ще одну заяву про напад зловмисників, яку в поліції таки зареєстрували. У Галицькому райвідділі поліції підтвердили напад, проте деталей не повідомили.

За словами доньки потерпілої, вчителька фізкультури львівської школи №6 Стефанія Вовк голодує вже 28-ий день.

«Вона вже вся почорніла від голоду. На неї вже страшно дивитись, а міська влада не звертає на це уваги», – зазначила донька Стефанії Вовк. При цьому, вранці 16 серпня протестувальниця Стефанія Вовк пішла на роботу.

Нагадаємо, Стефанія Вовк під стінами Львівської міської ради розпочала голодування ще 19 липня. Піти на такий крок педагога вимусила ситуація з чергою на житло від міста. Стефанія Федорівна приїхала до Львова працювати у 1968 році. З того часу жінка живе марними надіями мати власне помешкання. Поки жінці не вдається отримати житло, її сім’я проживає у селі Бродки Миколаївського району, що за 30 км від Львова. Площа орендованого помешкання, як каже жінка, – усього 9 кв. метрів. За її словами, вона має три пільги, що надають право на житло: вчитель, одинока мати та направлення на роботу до Львова. В 1977 році ставала на чергу дванадцятою, а зараз – двадцять друга. Ще у 2005 році вчителька зверталася до президента зі своєю проблемою і він нібито погодився проконтролювати цю ситуацію. Зі слів жінки, вже 13 років питання знаходиться «під контролем».

ІА "Вголос": НОВИНИ