З такою заявою сьогодні під час прес-конференції виступив член Громадської ради «Святий Юр» Степан Давимука, передає кореспондент «Вголосу».

Він запевнив, що «всі дороги ведуть до мерії», бо вона є виконавчою структурою, що блокує проведення робіт з реконструкції скверу та площі перед собором.

«Продовжується вакханалія, яку організували певні групи, що намагаються зірвати реалізацію проекту реконструкції скверу перед собором Святого Юра. Певен, що всі дороги ведуть до мерії, бо вона є виконавчою структурою, яка блокує проведення цих робіт. Зрозуміло, що без тиску громадськості на мера ми не зможемо завершити роботи вчасно – до 1 листопада», – наголосив Степан Давимука.

Він також зачитав відкрите звернення до мера Львова Садового, в якому попросив зробити все раціональне можливе задля своєчасного завершення реконструкції.

«Невмотивоване затягування вирішення цих завдань та штучне гальмування виконання відповідних й узгоджених заходів ми трактуватимемо як відкриту форму ворожих до Української Держави та Церкви дій з дестабілізації громадського спокою львів’ян в умовах військової московської агресії та в переддень виборів до місцевих органів самоврядування», – підкреслив громадський діяч.

Своєю чергою, архітектор і член Громадської ради Юрій Горалевич припустив, що у процесі гальмування реконструкції, окрім політичної складової, є бізнесова.

«Чому після урочистостей з нагоди відкриття пам’ятника Шептицькому за участю Президента України та керівництва області всі роботи зупинили? Напевно, тому, що декому на руку використовувати цю епохальну будову для власної передвиборної PR-кампанії. Бо іншої відповіді ми не маємо. Адже всю необхідну документацію погоджено в Міністерстві культури. Проте будівельники покинули робочі місця, а мерія почала збирати нову незалежну комісію, яка знову оцінюватиме погоджений проект, тим самим відкриваючи черговий шлюз для обговорення, але без участі Церкви», – зазначив він.

Як писав «Вголос», на відкриття пам’ятника Шептицькому зібралися 20 тис. людей.

А за день до урочистостей площу перед собором Св. Юра у Львові продовжували «марафетити».

ІА "Вголос": НОВИНИ