Відповідне рішення уряд прийняв на засіданні 11 лютого, повідомила прес-служба Нацбанку.

«За пропозицією Експертно-аналітичної ради з питань участі держави в статутному капіталі банків, яку очолює Міністр фінансів України, Уряд України прийняв рішення, згідно з яким ПАТ «АКБ «Київ» буде виведено з ринку шляхом відчуження всіх активів та зобов’язань (вкладників та інших кредиторів) до державного ПАТ «Укргазбанк» (далі – АБ "Укргазбанк").

«Держава – відповідальний власник, який здійснює необхідні заходи із забезпечення збереження коштів вкладників. Одночасно держава прагне бути ефективним власником. Банк «Київ» - невеликий банк, який не зміг пройти крізь кризу. Держава виступає за консолідацію своїх активів у банківській системі, що захистить інтереси вкладників, збільшить ефективність роботи банків, зменшить витрати на їх адміністрування та дасть змогу краще протистояти викликам сьогодення», - сказала з цього приводу Міністр фінансів України Наталія Яресько.

ПАТ «АКБ «Київ» капіталізований державою у 2009 році. Витрати на капіталізацію цього банку становили 3,565 млрд. гривень. Держава була вимушена взяти участь у капіталізації банку з метою підтримання його платоспроможності, але ці заходи не віришили проблеми неефективної його діяльності.

ІА "Вголос": НОВИНИ