Звільнений із посади голови правління «Суспільного мовлення» Зураб Аласанія стверджує, що йому невідомі причини такого рішення НСТУ. Він також додав, що «судова боротьба можлива і навіть обов’язкова, після оприлюднення причин».

Про це Аласанія написав у Facebook.

«У порядку денному питання не було. За поданням »з голосу« Козака і поправкою Панича поставили на голосування, зробили голосування »закритим і таємним« та проголосували», — зазначив Аласанія.

За його словами, участь у голосування брали Тетяна Лебедєва, Світлана Остапа, Вадим Міський, Володимир Яворівський, Тарас Аврахов, Олексій Панич, В‘ячеслав Козак, Віктор Таран, Сергій Таран, Наталя Скрипка, Ігор Хохич, Олександр Павличенко. Троє проти, дев’ять — за.

А ось причини його звільнення Аласанії невідомі, «офіційного обґрунтування немає (обіцяють за тиждень)». Також він зазначив, що під час звільнення було порушено всі процедури.

«Не те, що зовсім несподівано, намагалися давно, та й цього разу бюлетені були заготовлені завчасно, але так очевидно перед виборами... ну, дещо необережно», — припустив Аласанія.

Як писав “Вголос”, наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії України прийняла рішення про дочасне відсторонення Зураба Аласанії з посади голови правління Суспільного мовлення.

Причину такого рішення у Наглядовій раді НСТУ не коментують без протоколу, який опублікують приблизно за тиждень.

Нагадаємо, як писав «Вголос», 25 січня керівники Львівського обласного радіо та телебачення під час сесії Львівської міської ради виступили з критикою реформи суспільного мовлення.

Виконувати обов’язки відстороненого з посади голови правління «Суспільного мовлення» Зураба Аласанії буде член правління НСТУ, відповідальний за діяльність із оптимізації центральної та регіональної структури Микола Чернотицький.

Натомість Зураб Аласанія на своїй сторінці у Facebook зазначив, що «багато років ЛОДТРК (Львівська обласна державна телерадіокомпанія) жила корупцією, крадіжками, клановими зв’язками, родинними дрібними бізнесами навколо виробництва телепродукту (та й просто незаконними крамничками на території), продажем ефіру, що їй не належав, »джинсою« та »цілуванням влади нижче спини« і припудрюванням (буквально) сановної голови особисто керівником».

Концерти на замовлення на львівському телебаченні Зураб Аласанія назвав “диким несмаком”, а політичні телемайданчики — “нафталіном, не цікавим навіть родичам “ведучих» і гостей”.

Працівники Львівського обласного радіо та телебачення 30 січня пікетували Львівську обласну раду, де саме відбувалася сесія.

ІА "Вголос": НОВИНИ