Активіст Сергій Стерненко впевнений, що співачка відвідувала окупований Крим саме з території країни-агресорки.

Представники співачки Аліни Паш, яка перемогла Нацвідбір на Євробачення, опублікували «документ від ДПСУ» про те, що нібито вона у серпні 2015 року відвідувала окупований Крим через адмінкордон у Херсонській області, пише у своєму телеграм-каналі активіст Сергій Стерненко.

До слова, згідно з правилами відбору на Євробачення, виконавець не може брати участь у ньому в разі, якщо незаконно відвідував окупований Крим. 

Як відомо, законно потрапити на окуповану територію можна лише через пункти пропуску ДПСУ. Будь-які візити до Криму з території РФ є протиправними. 

Проте, зауважує Стерненко, опублікований документ — підроблений.

«Та я маю дуже серйозні та обґрунтовані підстави стверджувати, що «довідка», оприлюднена командою Аліни Паш, є підробленою. З власних джерел як в ДПСУ, так і в інших структурах мені стало відомо, що за вказаний період, а саме у серпні 2015 року Аліна Паш відвідувала окупований Крим саме через територію держави-окупанта», - написав Стерненко.

Згідно з даними, Аліна Паш 11.08.2015 рейсом Київ-Москва покинула територію України. Повернулась авіарейсом Домодєдово-Київ тільки 14.08.2015.

У окупованому Криму вона перебувала 12.08.2015.

«Відповідно, після прибуття до Москви, скориставшись російськими авіалініями, співачка потрапила в окупований Крим, порушивши правила перетину державного кордону України. Ці факти легко може ще раз перевірити Держприкордонслужба. І вона зобов‘язана виступити із заявою про фальсифікацію «довідки»», - додав Стерненко.

Нагадаємо, на пісенному конкурсі Євробачення-2022, фінал якого відбудеться 14 травня у Турині, Україну представлятиме Alina Pash.

Зазначимо, ще до нацвідбору Аліна Паш потрапила в скандал. Виявилося, що після 2014 року вона одного разу виступала в Криму, а також їздила в Москву.

Виконавиця пояснює, що нічого не порушувала і керувалася виключно патріотичними мотивами.

«Моя позиція чітка - у нас 8 років йде війна, Росія - агресор. Крим - це Україна. Незмінно. І я їздила в Україну», - сказала Аліна Паш про поїздку в Крим в коментарі «Суспільному».

ІА "Вголос": НОВИНИ