Про це пише «Цікаво».

1. Версія з прибульцями — одна з найстаріших альтернативних версій, що має безліч варіацій на будь-який смак, починаючи від «вони створили нас, щоб розвіяти свою нескінченну нудьгу» і закінчуючи «ми — бракована версія вищого розуму». Крім того, існує припущення, що прибульці скоїли на Землі вимушену посадку, і ми — лише їх нащадки. Але в цілому всі варіації зводяться до того, що людина — плід праці позаземної цивілізації.

2. Матриця. Тут все ще цікавіше. Одні — очевидно не без впливу однойменного фільму — припускають, що наш світ несправжній. Інші вважають, що вся існуюча фізична реальність, включаючи наше тіло, — лише своєрідний «майданчик для ігор», створений нами ж для отримання додаткового життєвого досвіду і навичок. Насправді ж ми — або безтілесні енергетичні сутності, або просто зовсім інші на вигляд.

3. Акватична теорія, за даними деяких джерел, запропонована біологом Алістером Харді. В основі теорії лежить гіпотеза Дарвіна, однак відмінність людини від інших приматів в даному випадку обгрунтовується тим, що одним з наших предків був гідропітек (мавпа-амфібія), який вів водний спосіб життя.

4. Нащадки рукокрилих. Кажуть, що колись на Землі жили істоти, що поєднуювали в собі риси людини і птиці, схожі на гарпій із стародавніх міфів. Як конкретно вони еволюціонували в людину — невідомо.

5. Андрогени. Існує старовинна грецька легенда про те, як спочатку боги створили расу людей, що мали і чоловічі, і жіночі ознаки. Але ці створіння були занадто сильні і зазіхали на владу богів. Тоді Зевс вирішив розрізати андрогенів надвоє, щоб послабити їх. Згідно з переказами, тепер ми приречені на те, щоб все життя шукати свою «другу половинку».

 6. Люди-гіганти. Думка про те, що наші предки були велетнями, висловлювалася давно. Є легенда, згідно з якою раніше ангели спускалися на землю, брали собі людських дочок, і від таких зв’язків з’явилося плем’я гігантів. Ну а з часом їх нащадки подрібнювали і стали схожі на сучасну людину.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ