Незалежне підтвердження угоди було отримано в ніч на 28 лютого, повідомляє НВ з посиланням на TechCrunch.

Фінансові умови угоди поки не оприлюднено, проте стало відомо, що ціна продажу становить понад $1 мільярд. Це одна з найбільших покупок Amazon за всю історію компанії.

Це придбання є дуже важливим для Amazon. Компанія вже побудувала кілька власних підключених камер, але їх апаратне забезпечення залишає бажати кращого. А разом з компанією Ring і розробниками Amazon отримує масив патентів і декілька вже готових продуктів.

Угода може допомогти Amazon у боротьбі за ринок доставки та за нішу розумних пристроїв. Тому, можливо, буде проводитися інтеграція пристроїв від Ring з розумною колонкою Alexa.

В київському офісі на сьогодні працюють близько 450 осіб. Спочатку розробники в українському офісі займалися розробкою програмного забезпечення у галузі машинного навчання, комп'ютерного зору, інтелектуального аналізу даних та інших сфер штучного інтелекту для використання в продуктах Ring. Тепер в київському офісі також є відділ з розробки пристроїв і служба підтримки.

Один з найвідоміших продуктів компанії  –  розумний дверний дзвінок, який має Wi-Fi-підключення і камеру, так що користувач, навіть перебуваючи не вдома, може відстежувати відвідувачів біля дверей і спілкуватися з ними.

ІА "Вголос": НОВИНИ