Дівчинка з Техасу заразилася смертельною амебою, що поїдає мозок, після дня, проведеного в річці.

10-річна Лілі Мей Авант купалася під час вихідних Дня праці на річці Бразос біля міста Уейко. Лікарі вважають, що саме там вона заразилася небезпечною для життя амебою Naegleria fowleri, повідомила новинна станція KWTX-TV.

Через кілька днів після плавання, за словами телекомпанії, в учениці початкової школи Valley Mills почалися лихоманка і головний біль. Тоді батьки взяли симптоми дівчинки за банальну вірусну інфекцію.

Але одного разу вночі мама Лілі почула шум, що виходить із кімнати її дочки.

«Її мова була нескладною, дочка ні на що не реагувала. Тоді дівчинку негайно доставили у відділення швидкої допомоги », – розповіла мати.

Потім Лілі доставили в дитячу лікарню в Форт-Уерт, де аналізи показали, що вона заразилася неглеріазом – рідкісною інфекцією, викликаною амебою.

За даними Центрів з контролю і профілактиці захворювань, амеба, яка мешкає в прісній воді, не є небезпечною для життя при випадковому ковтанні, але може бути смертельною, якщо потрапляє в організм через ніс.

«Це найгірший кошмар кожного з батьків, – сказала KWTX її тітка Кристал Уоррен. – У ті дні в тих же водах було так багато інших людей, і ми просто не розуміємо, чому постраждала саме вона».

ІА "Вголос": НОВИНИ