У Львові побував відомий історик, професор Єльського університету Тімоті Снайдер.

Його книгу «The road to unfreedom» [«Шлях до несвободи»] читав в окопі український військовий Олександр Ширшин. 

28-річний випускник УКУ Олександр Ширшин, який служить у 80-ій десантно-штурмовій бригаді, перебуваючи на одному з найгарячіших напрямків фронту Кремінна – Сватове, читав книгу відомого історика в окопі в оригіналі. Тоді Тімоті заявив, що читач для нього це велика честь і тепер приїхав до Львова. Про його візит повідомила прес-служба мерії міста. 

«Маю надію, що це місто і ця країна вийдуть з цієї війни ще красивішими і сповненими надії. Це велика честь вчитися в українців», – написав Тімоті Снайдер у Книзі почесних гостей Львова.

Згодом Тімоті Снайдер висадив на площі Катедральній дерево – робінію умбракуліфера. 

Тімоті Снайдер зазначив, що  російська імперія має програти свою останню війну, бо мир можливий тільки після перемоги України.

Тімоті також прочитав лекцію студентам Українського католицького університету та зустрівся з військовим, який читав в окопі його книгу «Шлях до несвободи».

Довідка

Тімоті Девід Снайдер — американський історик та письменник, професор Єльського університету, фахівець з історії Східної Європи. Дослідник націоналізму, тоталітаризму та голокосту. Дійсний член Наукового товариства ім. Шевченка в Америці. 

«Вголос» повідомляв про нічний вибух у Львові 

Опівночі у мікрорайоні Рясне-1 стався вибух у котельні 

ІА "Вголос": НОВИНИ