Відповідний документ розміщений на офіційному сайті адміністрації американського президента, передає «Укрінформ».

«Лідери підтвердили свою підтримку мирному врегулюванню конфлікту в східній Україні, що виражається в реалізації плану від 12 лютого та Мінських угод, підписаних у вересні 2014 року. Вони засудили напад Росії та підтримуваних нею сепаратистів на Дебальцеве, який стався безпосередньо після підписання угоди в Мінську 12 лютого та порушив її», – зазначається в тексті оприлюдненого Білим домом документа.

Учасники розмови «закликали всі сторони припинити будь-які військові дії та співпрацювати з ОБСЄ» з метою контролю з боку Організації повного відведення важкої зброї, а також завершити обмін усіма ув’язненими. Крім того, усі погодилися з необхідністю розширення спостережної місії ОБСЄ до всієї зони конфлікту.

«Лідери висловили надію на успішне та повне виконання Мінських угод та домовилися, що при повній реалізації цих угод можливі послаблення чинних санкцій. Вони також підтвердили свою рішучість діяти швидко та злагоджено в застосуванні інших суттєвих обмежень в разі серйозного порушення Мінських угод, або якщо підтримувані Росією сепаратисти прагнутимуть захопити нові території», – зазначається в повідомленні.

Крім того, глави держав «привітали ухвалення українським парламентом амбітного пакету реформ та підтвердили свою прихильність працювати разом з міжнародними партнерами, щоб надати Україні фінансову підтримку, яку вона потребує для стабілізації її економіки».

ІА "Вголос": НОВИНИ