Дизайнер створив прототип вкрай незвичайного транспортного засобу власної розробки, яке назвав Consumer. Дивний автомобіль (якщо його можна так назвати) призначений для щоденного використання в умовах сучасних мегаполісів, де важливо, за задумом Рюйтера, не красуватися в заторах, а зручно паркуватися без побоювань за подряпини на фарбі. Тому ні про який дизайн не може бути й мови.

Замість нього тут править мінімалізм: «Споживач» устаткований прямокутним кузовом, а в салоні немає нічого, крім двох диванів і основних засобів управління. Фронтальна частина прикрашена дзеркальною панеллю, під якою заховані світлодіоди, які виконують роль фар. Автор зажадав прибрати під кузовні панелі навіть колеса, що має створювати у людей відчуття, ніби автомобіль "летить" над дорогою.

Передня частина кузова зроблена з шорсткого на дотик металу і відкидається вперед, забезпечуючи доступ до двигуна і передніх колес. Задня частина покрита зносостійкою тканиною на рослинній основі. Мабуть, єдиними декоративними елементами є бічні сходинки (які необхідні, щоб потрапити всередину, бо двері відсутні) і кришка люка бензобака.

Колісна база чотиримісного «Споживача» - 2,28 метра, довжина - 3,43 метра, а висота - 83 сантиметри. Зрозуміло, завдяки відсутності всіх звичних елементів (навіть даху!) ​​Споряджена маса автомобіля становить 566 кілограмів. Інші технічні та динамічні характеристики поки залишаються загадкою. Зрештою, це зовсім не важливо, адже навряд чи екстравагантний Consumer коли-небудь виявиться на конвеєрі.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ