Про це повідомляє «CNN».

Міністр закордонних справ Великобританії Філіп Хаммонд заявив, що його уряд вважає, що існує "значна імовірність", що вибуховий пристрій викликало збій. І джерело на Близькому Сході, поінформоване в питаннях розвідки, також сказало, цілком імовірно, що хтось підклав бомбу на борту літака.

Чиновники підкреслили, що офіційний висновок не було досягнуто розвідувальним співтовариством США і що американські офіційні особи не бачили речові докази від аварії розслідування.

Також припускається, що хтось в аеропорту Шарм-ель-Шейха допоміг закласти бомбу на літаку, сказав один американський чиновник: «Цей аеропорт має слабкий рівень безпеки. Він цим відомий».

Єгипетська влада, яка веде розслідування аварії, публічно не відреагувала на повідомлення американської розвідки.

На ІДІЛ вказуює й інший американський чиновник на основі моніторингу внутрішніх повідомлень терористичної групи.

Одна із терористичних організацій категорично наполягає на тому, що збила літак.

Як правило, ІДІЛ, швидко сурмить про здійснення будь-якого нападу з метою пропаганди. Проте ІДІЛ не надав деталі, тому виникає сумнівів з приводу неодноразових заяв відповідальності.

Чиновники в Єгипті та Росії сказав, що немає ніяких доказів на підтримку твердження ІДІЛ.

Можливо причина заперечення -  захист інсайдера в аеропорту Шарм-ель-Шейха, - підсумовує аналітик.

Як відомо, уламки російського лайнера Airbus-А321 компанії «Когалимавіа», який зник зранку 31 жовтня з радарів, знайшли біля аеропорту міста Ель-Аріш на Синайському півострові.

ІА "Вголос": НОВИНИ