Про це розповів начальник військово-медичного центру Західного регіону Іван Гайда під час брифінгу сьогодні, повідомляє кореспондент «Вголосу». 

Іван Гайда зазначив, що для 24 медиків госпіталю спеціалісти зі Сполучених Штатів Америки проводять курс навчання із тактичної медицини.

«Наші лікарі під час цих навчань мають можливість пізнати методи надання невідкладної медичної допомоги, які використовують в Америці. Наші медики добре володіють українськими методами надання такої допомоги, а тепер мають можливість вивчити інші підходи до надання невідкладної допомоги. Наші та американські методи, до слова, іноді кардинально відрізняються. Після цього курсу українські спеціалісти зможуть вибирати, яку методику використовувати в тій чи іншій ситуації», – сказав керівник центру.

За його словами, наприкінці курсу українські медики складуть іспит на комп’ютері й отримають оцінку за американською шкалою оцінювання.

Як писав «Вголос», на Львівщині через кілька тижнів на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки (Яворівський полігон) розпочнуться українсько-американські тактичні навчання «Репід Трайдент – 2015». 

ІА "Вголос": НОВИНИ