Про це повідомляє "ТАСС".

Як повідомило інформаційне агентство Associated Press, Спайк Лі, який зняв в 1992 році популярну антирасистську стрічку "Малкольм Х" (Malcolm X ), заявив, що не може підтримати "лілейно-білу" церемонію вручення "Оскарів".

При цьому він послався на те, що за два роки на престижну кінопремію були висунуті 40 білих акторів і жодного темношкірого. Зі свого боку Пінкетт Сміт, яка знялася, зокрема, у фільмах "Божевільний професор" (The Nutty Professor, 1996), "Матриця: Перезавантаження" (The Matrix Reloaded, 2003) і "Матриця: Революція" (The Matrix Revolutions, 2003) заявила, що не має наміру ні бути присутньою на церемонії, ні дивитися її по телебаченню.

До слова, чоловік Пінкетт-Сміт - актор Уілл Сміт - цього року не був номінований на "Оскар". Як написала жінка на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, "молити про визнання або навіть просити - означало б поступитися гідністю".

Володарі "Оскара" стануть відомі 28 лютого. 88-ма церемонія вручення премій пройде в театрі "Dolby" і транслюватиметься телекомпанією ABC на 225 країни світу.

ІА "Вголос": НОВИНИ