Про це пише Quartz.

Американська асоціація скотарів вимагає від Міністерства сільського господарства США дати визначення слову «м'ясо».

У своїй 15-сторінковій петиції представники Асоціації вказали, що в зв'язку з появою на ринку «м'яса з пробірки», з'явилася необхідність дати чітке визначення того, що повинно вважатися м'ясним продуктом.

На думку скотарів, «яловичиною» може називатися тільки те, що дає велика рогата худоба, яка народилася і росла традиційним способом.

Усі інші продукти, які мають м'ясний смак, але створені в пробірках, а також з комах або рослин, не можуть називатися «яловичиною». Пізніше Асоціація запропонувала департаменту харчової безпеки визначити «м'ясо», як «плоть тварин, вирощених традиційним способом».

Питання про розмежування понять сигналізує про проблеми, з якою зіткнуться стартапи Кремнієвої долини. Очевидно, що їм доведеться боротися не тільки з упередженням покупців щодо штучного м'яса, але і з серйозними гравцями харчової індустрії, які зовсім не збираються здавати свої позиції і втрачати частку на ринку.

Якщо уряд затвердить запропоноване Асоціацією скотарів визначення, то всі стартапи, які займаються виробництвом штучного м'яса, втратять право писати слово «м'ясо» на упаковці, щоб не вводити в оману покупців.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ