На це вказують результати соціологічного дослідження, оприлюдненого поважним американським соціологічним центром Pew Research Center, передає Голос Америки.

«Сумніви щодо закордонної політики Путіна не обов'язково збігаються з уявленнями про Росію, як безпекову загрозу», – йдеться у дослідженні.

У 37 країнах, де проводилося опитування, в середньому 31% змальовують силу та вплив Росії як провідну загрозу своїй країні – стільки ж, скільки загалом називають загрозою Китай. При цьому 35% називають значною загрозою силу та вплив США.

«Хоча Путін та Росія отримали низькі рейтинги загалом у світі, мало хто вважає силу та вплив Росії провідною загрозою своїй країні. Росію вважають значно меншою загрозою, ніж інші проблеми, такі як терористичне угрупування ІДІЛ та глобальні зміни клімату, у більшості країн, де проводилось опитування, окім Польщі та Йорданії», – йдеться у документі.

При цьому у багатьох країнах, як вказує дослідження, люди старшого віку менш схильні ставитись до Росії прихильно – і в жодній країні світу молодь не ставиться до Росії більш критично, ніж люди старшого віку.

 «Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ